Bruiloft Jolanda en Douwe

30-01-2018 Bruidsfotografie

Bruiloft Jolanda en Douwe

Op 8 juli fotografeerde ik de bruiloft van Jolanda en Douwe. Zij wonen in deze prachtige boerderij samen met hun zoon en dochter. Het was een heerlijke zomerse, zonnige dag, perfect voor hun bruiloft. Ze konden hun ceremonie op het strand lekker buiten vieren. De jassen konden thuis blijven 🙂

bruiloft douwe en jolanda
Ik ontmoette het bruidspaar thuis om vervolgens met elkaar naar het strand en de duinen te gaan. En even naar hun winkel, de Coop,  natuurlijk! De winkel was helemaal versierd met twee enorme poppen. Wat een verrassing!
Zonder paarden geen feest. Ik denk dat Jolanda en Douwe vast zoiets gedacht hebben als echte paarden liefhebbers. Hun prachtige trouwe viervoeters brachten hen naar de trouwlocatie en naar de kerk.


En die paarden kunnen nooit genoeg geaaid worden vindt Anna, dus met trouwjurk en al moest er even geaaid worden.

Time to get married! Op de strandovergang bij de Sunset stond iedereen klaar om het bruidspaar te verwelkomen zodat ze hun entree bij de Sunset konden maken.Herken je hem? Deze zanger in de achtergrond? Als je vaker foto blogs van mij bekijkt, zou je hem kunnen herkennen. Het is trouwambtenaar Marc en hij kan niet alleen goed trouwen, hij kan ook nog eens gitaar spelen én zingen.Speciaal voor de kindjes van het bruidspaar, Stan en Anna, lag er een kinderakte klaar. Zo werd het een ceremonie van hun alle vier. Stan zette heel stoer zijn naam op het papier, Anna wilde liever even geknuffeld worden.

Na de ceremonie staat de taart al klaar en kan er gekust, geknuffeld én gegeten worden. Niet persé in die volgorde.

De bruiloft gaat verder in de Herenwegkerk in Hollum. Douwe komt samen met zijn moeder de kerk in en Jolanda wordt door haar vader naar voren gebracht en weggegeven.

De ceremonie verloopt prachtig. Hier en daar een traan en lekker veel persoonlijke verhalen. Stan en Anna mogen ook allerlei taken vervullen. Anna durft best iets in de microfoon te zeggen en samen met opa de kaars aan te steken.Natuurlijk had Stan voor de bruiloft ook al flink zijn best gedaan op een prachtige tekening die in de liturgie van de kerkdienst stond.


Na de kerkdienst komt iedereen weer bij elkaar in strandpaviljoen de Sunset om lekker te eten en feest te vieren. Douwe en Jolanda hebben de koets verruild voor een 4×4 en komen zo over het strand aangecrost.

Dan mogen de schoenen lekker uit en de slippers aan of gewoon lekker op blote voeten in het zand. Kindjes spelen lekker in het zand, ouders kletsen gezellig en drinken een drankje. De perfect-relaxte-namiddag.Zowel de vader van de bruidegom als de vader van de bruid heeft nog iets voor het bruidspaar voorbereid. Grappige verhalen, ontroerende verhalen. Even terugdenken aan hoe het vroeger was.

Kapper: José Kanger-Wijnberg
Visagie: 
Carpe Diem
Jurk: Fidelity bruidsmode Bergum
Trouwlocatie: Beachclub de Sunset
Kerkelijke trouwlocatie: Herenweg kerk – Hollum
Ambtenaar: Marc Ketelaars
Predikant: Afke Boezewinkel
Styling: Nagtegaal Styling
Taart: Bakkerij de Jong
Fotografie: Amelandfoto.nl

Commentaar

comments

2018 © Jantina Scheltema